dinsdag 4 maart 2008

Bezoek Kilsdonkse Molen




Een bezoek aan de Kilsdonkse Molen kon tijdens ons onderzoek niet uitblijven. Op Woensdag 27 Februari werden we aan het eind van de middag hartelijk ontvangen door Willy van der Steijn de secretaris van de stichting De Kilsdonkse Molen. Even later voegde de toekomstige beheerder/molenaar, Paul Potters zich bij het gesprek.
Na inspirerende verhalen over de molen, het gebied en de stichting van Willy en Paul. En veel vragen met betrekking tot ons onderzoek van onze kant mocht we de bouwplaats op. Hierbij kregen we een informatieve en leuke rondleiding door, op en in de wind- en watermolen. Hierbij was goed te zien dat ze de molen zoveel mogelijk in oorspronkelijk staat terug willen brengen met de daarbij behorende materialen. Niet alleen de omvang van het project maar ook de ambitieuze stichting waren motiverende factoren voor het onderzoek.
Het project is van een uniek soort binnen Europa. Het enthousiasme van de mensen achter de stichting is enorm en het zal ongetwijfeld een van de mooiste molens van Nederland, zo niet van Europa gaan worden.

Echt een stukje Nederland waar men trots op kan zijn.
Voor meer informatie verwijzen wij naar: www.kilsdonksemolen.nl

Michiel

Geen opmerkingen: